dinsdag, februari 23, 2010

De ExpressFit 6.0 software print soms geen audiogrammen uit.

 

Het probleem

Een probleem van onze Hans Anders Audio filialen wat ik pas op mijn bordje kreeg was dat de Noah module Sonic Expressfit netjes een Klantrapport print, maar dan in de Audiogram kaders er geen audiogram word geprint.

Na heel wat verschillende dingen proberen heb ik hier eindelijk een oplossing voor weten te vinden, namelijk door niet direct te laten afdrukken naar de printer, maar via een pdf printer te laten afdrukken. Lees hier verder hoe dat moet.

Benodigdheden

Software, namelijk een PDF printer. In dit geval heb ik gekozen voor “PDFCreator”. Deze is te downloaden via SourceForge op : http://sourceforge.net/projects/pdfcreator/

Het installeren

Bij het installeren

  • kun je kiezen voor 2 soorten installaties, let er hier op dat je voor de server installatie kiest.
  • Let er bij het installeren op dat hij probeert een Yahoo! toolbar te installeren, dus als je die niet wilt, vink hem dan uit.

De instellingen

Na het installeren van PDFCreator kun je de instellingen van dit programma openen. Kies nu onder “Automatisch Opslaan”  voor de optie “Automatisch opslaan gebruiken” en zet het vinkje “Deze map voor het automatisch opslaan gebruiken”. Vul daar als map c:\PDFs\ in zoals in het voorbeeld hieronder.

image

Kies nu voor de optie “Afdrukken”.  Zet een vinkje bij “Afdrukken na opslaan”. Sla nu alle gewijzigde instellingen op door op “Opslaan” te klikken.

image

Als laatste zorgen we er nu voor dat de computer altijd via de PDF printer print, door in het “Configuratie Scherm” voor “Printers en faxapparaten” te kiezen en daar bij de PDFCreator voor “Als standaardprinter instellen” te kiezen.

image

Conclusie

Ik heb nooit ontdekt waarom de Noah module van  de Sonic Innovations ExpressFit weigert om audiogrammen af te drukken, maar dit lost het probleem in ieder geval op. Een mogelijke reden waarom hij niet op de “normale” manier afdrukt is omdat zo’n klantrapport inclusief audiogram ongeveer 80mb is terwijl een PDF met dezelfde gegevens maar 300kb groot is. Misschien is het dus vooral een geheugen probleem, who knows…

Als we nu iets afdrukken word er een PDF van gemaakt op c:\PDFs. Deze PDF file word vervolgens geprint door de printer die we hebben opgegeven bij de instellingen van PDFCreator. Omdat het niet een directe print is maar een print van een bestaande PDF file print hij blijkbaar zonder problemen de audiogrammen.

Geen opmerkingen: