woensdag, juni 02, 2010

Oude TomTom 6 POI naar Nokia OVI MAPS omzetten.

 

Ik heb een aantal jaren TomTom 5 en daarna TomTom 6 gebruikt, maar ik heb nu sinds een paar weken een Nokia E72, en daar staat het navigatie programm OVI maps op wat je tegenwoordig gratis bij je Nokia Mobieltje krijgt.

Ik heb vervolgens een groter SDHC geheugenkaartje gekocht, namelijk een C6 8GB kaartje, om daarmee de standaard SDHC 4GB kaart te vervangen. Ruimte genoeg dus voor OVI maps wereldwijd (dat lees je goed ja, is 4,5 GB ongeveer). Ik wilde perse een CLASS 6 SDHC kaart, omdat die een stuk sneller zijn dan de CLASS 2 of CLASS 4 kaartjes die ze je bij de Media Markt proberen aan te smeren.

Nu heb ik nog het probleem dat ik jaren lang allerlei Points-of-interest ofwel in TomTom jargon “nuttige plaatsen” heb lopen maken op mijn oude Windows Mobile PDA, maar ik kan die POI’s niet zomaar overzetten naar het OVI maps van Nokia.

Gelukkig dat er altijd iemand is die hetzelfde probleem had als ik en WEL een oplossing wist. Zo kwam ik na wat zoeken de volgende zakentegen :

Wel, ik ga hier thuis mee spelen, en ik houd jullie op de hoogte of het mij ook lukt om mijn oude TomTom POI’s naar iets voor de Nokia OVI maps om te zetten.

1 opmerking:

Jef zei

En, is het gelukt?
Ik ga iets dergelijks proberen met de POI van Romanes, een franse site die romaanse kunst en vooral romaanse kerkjes opvolgt en katalogeert.