dinsdag, augustus 10, 2010

Prijsvergelijking tussen boekenhandels, en ebook versies van hetzelfde boek.

 

Zoals iedere echte Hollander ben ik natuurlijk benieuwd naar waar ik iets het goedkoopste kan vinden. In dit geval heb ik een hele middag verknald aan het zoeken naar de winkel waar ik het goedkoopste het boek “Our Magnificent Bastard Tongue” kan vinden.

Het maakt mij niet uit of ik dit boek in de dode-boom versie of als ebook kon kopen, ik wilde hem gewoon zo goedkoop mogelijk.

Dus hier een vergelijking van de prijs, per webshop of realworld winkel.

De opgegeven prijzen zijn inclusief verzendkosten naar mijn Kindle ofwel naar mijn huisadres in Nederland. Bij alle verzendingen kies ik voor de goedkoopste (traagste) optie.

shop naam

ebook prijs

papier prijs

Bol.com - 16,94 euro
Selexyz.com - 20,95 euro
cosmox.nl - -
amazon.com 10,48 euro 14,49 euro
amazon.de - 12,87 euro
amazon.uk - 18,34 euro
Barnes & Noble.com 9,87 euro * 17,02 euro
Powell books - 20,47 euro
Borders 9,91 euro * 18,20 euro
Diesel 9,87 euro * -
mobipocket.com - -
     

* Dit mag alleen in de US worden gekocht, dus voor mij niet zinvol.

De conclusie is duidelijk lijkt me. Het goedkoopste ebook kan ik krijgen bij Amazon.com, en het goedkoopste paperback boek bij Amazon.de . Ik heb dan ook besloten dit boek gewoon op papier te kopen, want het verschil is maar 2,39 euro.

  • En met als voordeel dat als ik hem uit heb ik het aan een ander kan uitlenen of geven.
  • Een nadeel is dat als ik aantekeningen op de Kindle maak of regels ‘onderstreep’ ik die wel digitaal kan terugvinden, of zelfs op facebook en twitter kan posten zonder extra moeite. Verder zijn boeken die ik op de Kindle koop overal waar internet beschikbaar is in te zien (je kunt een boek oneindig opnieuw downloaden.)

Voor wie een verder overzicht wilt zien van de voor en nadelen van een Kindle, verwijs ik graag door naar : http://janstechtalk.blogspot.com/2010/07/jan-heeft-sinds-kort-een-kindle-hier.html

Veel ebooks zijn bij Amazon.com te koop voor de vaste prijs van $9.99, men gaat er echter niet van uit dat dit nog lang vol te houden is, zie o.a. : http://www.ipadplanet.nl/896/ook-hachette-haakt-af-tijdperk-van-999-dollar-kostende-e-books-lijkt-voorbij/

Geen opmerkingen: