dinsdag, februari 15, 2011

Nieuwe kansen voor Amazon en Barnes & Noble nu Borders bijna failliet is.

 

Ik liep in Maart 2010 door Oxford Street in Londen, en kon tot mijn spijt een van mijn favoriete boekhandels ineens niet meer vinden, er was een trendy kledingwinkel in het gebouw ingetrokken. Toen dacht ik al dat het misschien niet zo goed ging met Borders.

Ondertussen zitten ze dus in zwaar weer, en gaan wellicht failliet. Dit is misschien vooral te wijten aan het feit dat de Kobo (hun eReader) een flop is geworden ondanks de lage prijs van slechts $100, terwijl B&N en Amazon juist veel omzet halen uit ebooks verkoop tegenwoordig. Ook de iPhone en iPad app om boeken op te lezen mocht niet baten, vooral omdat het programma door zoveel bugs geteisterd word (check :http://itunes.apple.com/us/app/borders-ebooks/id368067444?mt=8).

Ik denk ondertussen dat B&N er erg goed aan zou doen de winkels van Borders op te kopen, om zo tegenwicht aan Amazon te kunnen blijven bieden.

Verder zal denk ik Apple ook een lachende derde zijn, want ze verkopen tegenwoordig ook ebooks via iTunes, en kunnen er alleen maar beter op worden als een concurrent wegvalt. De echte problemen zullen er alleen zijn voor de wat onbekendere auteurs of specialistischere boeken, want hoe minder die onder het voetlicht komen, hoe minder ze gekocht zullen worden, en dus hoe minder snel ze ooit bekend en dus populair zullen worden…

Check verder ook :

Geen opmerkingen: