dinsdag, juni 25, 2013

Tips om je iPhone/iPad of ander smartphone accu langer mee te laten gaan dan slechts een paar uur.

Dus je hebt nu ook een smartphone net als iedereen ? Gefeliciteerd ;-) 

Wie een iPhone/iPad of ander smartphone heeft doet er vast niet lang over om een ongemakkelijke waarheid te ontdekken. Ik bedoel dan niet de opwarming van de aarde maar het feit dat de accu van je mooie apparaatje maar krap een dag mee gaat voor hij alweer herladen moet worden.

Er zijn enkele onhandige oplossingen bedacht, er zijn enkele handigere oplossingen, waarvan ik er een zal uitleggen, en er is een ultieme oplossing die nog niet bestaat helaas, maar zonder er patent op aan te vragen zal ik hem hier uitleggen.

Technische onhandige oplossingen.

Externe accu's. Opladers op zonnen energie. Auto opladers, je hoeft dan geen externe accu bij je te hebben, maar wel weer een hele auto :( 

Al deze oplossingen gebeuren buiten de iPhone om en gaan ervan uit dat je iets extra's moet kopen of doen. Het zijn leuke gadgets maar meer ook niet, en zeker niet altijd even handig. Of gewoon onhandig, zoals je zonnen energie lader, die een zon vereist om te werken...

Mijn handige oplossing.

Zet G3 uit. 

Zo simpel is het.

Je iPhone kan prima werken op G2, en als het eens echt nodig is kun je G3 altijd eventjes aanzetten. 

Als je thuis bent internet je via WIFI, als je op het werk bent internet je via WIFI. Als je bij je vrienden bent mag je vast wel op hun WIFI.
Als je in de McDonalds of de La Place zit mag je gratis op hun WIFI. (*)

Laten we eerlijk zijn : de momenten dat je er goed voor zit om even te internetten zijn vaak de momenten dat je op WIFI zit. 

Dus waarom heb je de hele dag een zender (je iPhone) in je zak die een energie vretende internet verbinding open probeer te houden zonder dat je die op dat moment nodig hebt ?

De *ultieme* oplossing. Gratis.

Dit kun je niet zelf. Dit kan ook niet door een App worden gedaan, dit is een oplossing die Apple zelf zal moeten inbouwen in iOS. Misschien zit het stiekum al in de komende iOS 7, maar waarschijnlijk niet.

De oplossing : laat de iPhone slimmer met G2 en G3 omgaan. 
  1. Zet standaard alleen internet via GRPS (met of zonder EDGE, ligt aan je provider)  aan voor internet. Dit houd dus in dat alles wat je iPhone doet op het moment dat hij niet actief door jou gebruikt word over de energie zuinige maar tragere verbinding gaat. Dit is totaal geen probleem, of die email er nu 5 seconden of een hele minuut over doet om binnen te komen, het maakt niet uit want de iPhone zit in je zak en je ergert je dus niet aan de snelheid.
  2. Zet standaard G3 aan op het moment dat jij je iPhone unlocked om hem te gaan gebruiken. Het switchen van G2 naar G3 duurt een seconde, dus net zo lang als het jou duurt om je browser op te starten. Tegen de tijd dat je een website opvraagt zit je op het snelle maar energie slurpende internet. Je merkt dus geen vertraging want hij werkt lekker snel.
  3. Word de iPhone weer gelocked, dan moet hij automagisch weer terug op G2 GPRS/EGDE springen, om je iMessages/Whatsappjes/emails en weet ik het wat nog meer te ontvangen.
Bovengenoemde oplossing is heel makkelijk in de iOS stoftware in te bouwen, vereist geen grotere accu of een andere hardwarematige aanpassing, en word niet eens door de gemiddelde gebruiker opgemerkt. 

Voordelen voor iedereen dus.

Nu hopen dat iemand van Apple dit leest ;-)

----

*.   Let op : het altijd op een privaat WIFI zitten heeft zo zijn eigen gevaren. WIFI kan onbeveiligd zijn, en zelfs al word er een wachtwoord gebruikt, degene van wie dat WIFI is kan alsnog jou data inzien. Dit is simpel te verhelpen door altijd een VPN te gebruiken. Ik raad zonder geld voor te krijgen zomaar Hotspot Shield VPN aan, ook voor de iPhone. Voor gevorderden zou ik Hide.io aanraden.

Geen opmerkingen: