woensdag, september 20, 2006

Over Google...

Google is tegenwoordig niet zomaar meer een zoekmachine. Google is een begrip.
Zo kun je het zo gek nog niet bedenken of Google heeft er een programma of website voor.

Wil je op een makkelijke manier een Blog schrijven een posten? Geen probleem! Ga naar blogger.com (van Google dus), vul een paar vragen in, en hopakee, je eigen Blog on-line.

Wil je foto's beheren, of nog leuker, op internet zetten om ze met heel de wereld te delen? Ook dat kan met Google Picasa. Je maakt een account aan en je krijgt van Google 250MB om je foto's op kwijt te kunnen.

Tegenwoordig tel je ook niet meer mee als website zijnde als je niet minimaal enkele RSS-feeds op je website hebt staan. Liefst niet alleen voorzien van site updates maar vooral van de een of andere Podcast of Vodcast. Met Google Reader kun je zonder een programma op je pc te installeren een RSS of Atom feed gemakkelijk doorlezen.

Als laatste voor vandaag een ook erg leuke en handige Google tip. Typ voor de gein eens google.com/ig in je browser in. Op de Google zoekpagina die je dan te zien krijgt kun je voorzien van info naar eingen keuze.

Zo heb ik mijn persoonlijke pagina opgeleukt met het het laatste nieuws (3 nieuwskoppen van NRC Handelsblad), het laatste ICT nieuws (afkomstig van Tweakers.net), en de laatste paar mailtjes die binnenkwamen (van mijn Gmail account, en ja je raad het al Gmail is Google mail....).

Geen opmerkingen: